Sjukvård

Viktig HLR utbildning i Stockholm

Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst. När det händer, så får man verkligen hoppas att någon har gått en HLR utbildning i Stockholm och kan rädda ens liv.

Det var en helt vanlig dag för Lena i Stockholm stad. Tillsammans med sambon Nicke hade de en helt vanlig shoppingdag. Den dagen visade sig att den skulle vara allt utom vanlig, och de skulle även få lära sig hur viktigt det är att ha kunskap om HLR. Lena och Nicke möttes av en stor folksamling, där man även hörde panik.

På marken låg det en yngre man med vad de befarade, ett hjärtstopp. Lena som nyligen hade gått en utbildning inom HLR visste direkt vad hon skulle göra. Hon ställde sig på knä bredvid mannen och började hjärt- och lungräddning. Där satt hon tills ambulansen kom och det visade sig att detta var vad som räddade den unge mannens liv.

Gå en HLR utbildning i Stockholm

Den mannen hade minst sagt tur att det fanns en i närheten som visste vad hon gjorde. Därför är det viktigt att fler väljer att göra samma sak som Lena och gå en HLR-utbildning. Man vet aldrig vem det är som behöver räddas och när kunskapen behövs.

På utbildningen får man lära sig allt man behöver för att kunna rädda liv. Som hur hårt man ska trycka, var man ska trycka och hur snabbt man ska göra det. Det är en utbildning, som allt fler borde välja att gå, för ett tryggare samhälle.