Hälsovård

Låt företagshälsovård i Stockholm testa för covid-19

Låt företagshälsovård i Stockholm testa för covid-19

Smittrisken för covid-19 har minskat efter att många vaccinerat sig, men risken kommer att finnas kvar länge till. Att låta företagshälsovård i Stockholm testa de anställda är en god idé.

Vardag och arbetsliv har ju nästan kunnat återgå till det normala efter att covid-19 avtagit. Många andas ut och njuter av att kunna komma till sin arbetsplats och träffa kollegor igen. Resor till och från arbetet är också mer normala och man kan börja träffa vänner igen.

Risken för smitta är ändå inte helt över, även om många vaccinerat sig så kan man inte slappna av helt utan måste fortfarande vara uppmärksam. En arbetsplats ska vara en säker miljö och alla som känner symptom uppmanas att stanna hemma. Det är svårt att garantera full säkerhet på en arbetsplats, särskilt om den innebär möten med kunder eller resor.

Säker arbetsplats om företagshälsovården testar personal på plats

Det finns olika sätt att testa för covid-19 och när företagshälsovård i Stockholm kommer ut till arbetsplatser gör de ett antigentest där resultatet kommer på 15 minuter. Det analyseras på plats och passar för arbetsplatser där man behöver snabba besked.

Ska man ut på tjänsteresa som kräver reseintyg kan företagshälsovården göra ett PCR-test som kan upptäcka små mängder virus vilket gör det väldigt tillförlitligt. Testet visar också om man haft sjukdomen nyligen, men kan inte påvisa antikroppar. Analysen görs på laboratorium och tar 48 timmar. Om man behöver ett reseintyg måste man alltså vara ute i god tid.