Skönhet

Små justeringar som leder till välbefinnande

Små justeringar som leder till välbefinnande

Har du tröttnat på att se äldre ut än du känner dig? Tycker du att du vill se ut precis som du känner dig? Glad, pigg, och kanske tio år yngre än i passet. Med botox kan du reducera ålderstecken.

Ofta känner man sig betydligt yngre och piggare än man ser ut. Finns det då ett sätt att släta ut rynkor och fina linjer? Man behöver inte dras med ålderstecken som inte är i samklang med hur man känner sig. Med botox slätar man enkelt ut oönskade rynkor. Men det ska helst inte synas att man gör det. Det gör det inte heller, om det är rätt utfört. Då ska det bara se ut och kännas som om man backat tiden ett antal år. Det krävs noggrannhet och känslighet för att utföra en botoxbehandling så att den framstår som naturlig. En hel del konstnärlighet också. Det ska märkas, men inte synas.

Vad är botox? Och hur går det till?

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel och användes i USA för behandling av spasmer i ögonmusklerna. Man upptäckte att det hade en utslätande effekt på rynkor också. Botox injiceras under huden och gör så att muskeln slappnar av och då försvinner också rynkorna. Ibland helt, ibland delvis och effekten sitter i upp till ett år. Man koncentrerar sig på de muskler som orsakar rynkorna. Det kan till exempel vara i pannan, både de horisontella och den så kallade “bekymmersrynkan”. Behandlingen går snabbt och man kan återgå till vardagen direkt. Resultatet visar sig efter bara några dagar.