Okategoriserade

Hur viktigt är städning för hälsan?

Hur viktigt är städning för hälsan?

De flesta av oss gillar att ha det rent omkring oss. Men när gränsen dras för vad som betraktas som stökigt varierar från individ till individ. Även inom familjer är det vanligt att man tycker olika om hur ofta och hur noggrant det ska städas, något som kan ge upphov till både större och mindre konflikter.

De flesta tycker det är skönt när man är färdig med städningen, och att det är rent och ordnat hemma gör att stressnivåerna minskar och man har lättare att känna sig glad och nöjd. Städning har alltså positiva psykologiska effekter, samtidigt som det även ger tillfälle att röra på sig och till och med få lite träning. Men städning är även mycket viktigt för allmänhälsan, vilket både arbetsmiljöverket och andra myndigheter ofta försöker informera kring.

Positiva hälsoeffekter av städning

Dålig inomhusluft är en av de vanligaste orsakerna till trötthet på arbetsplatsen och även i hemmiljö. Anställda som tvingas jobba i en dålig inomhusmiljö blir fortare trötta, får svårare att koncentrera sig och presterar sämre än anställda som jobbar på ett kontor där man städar noggrant. Barn som växer upp i ett hem med dålig inomhusmiljö löper betydligt större risk att drabbas av allergier och andra besvär som astma och förhöjd känslighet för infektioner.

Det är alltså inte bara av estetiska skäl man bör städa hemma, och det är viktigt att inte bara tänka på ytan, utan att verkligen städa på djupet så ofta man kan. Att ta bort damm från gömda ytor som i bokhyllor och ovanpå skåp med jämna mellanrum är ett måste, liksom att få bort smuts som fastnat på golv och väggar. I alltför många hem städas det ordentligt bara när det är dags för flyttstädning.

Hemstädning i Stockholm

I Stockholm idag är det många som har svårt att hinna med städningen. Man kanske har långt till jobbet och mycket att stå både på vardagskvällar och helger. Men det är viktigt att inte försumma städningen. Har man alltför svårt att hinna med kan hemstädning vara en bra lösning. Hemstädning från en städfirma innebär att man betalar en månadsavgift mot att städfirman kommer och städar en gång i veckan. Det är ett utmärkt sätt att ständigt ha ett rent hem som minskar risken att man själv eller barnen ska få besvär av dålig inomhusluft.

Det finns många firmor i Stockholm som erbjuder hemstädning, och ofta kan man få ett bra pris på ett städabonnemang. När man har hemstädning är det ofta en och samma person som kommer och städar varje gång, något som så klart känns tryggare.

Städhuset är en etablerad aktör inom städning i Stockholm.