Okategoriserade

Städning är viktigt för hälsan

Vi gör mycket för att hålla oss i form och få en bättre hälsa. I Stockholm har hälsotrenden varit stadigt växande sedan millennieskiftet, numera är det så populärt med träning att till och med träningsmodet, med neongröna tajts, linnen och löparskor används som vardagskläder. Samtidigt slutar fler än någonsin att röka, och allt fler utsätts för mindre passiv rökning. Vi dricker också mindre och kan ofta tänka oss alkoholfria alternativ till öl, vin och drinkar.

Allt detta är utmärkt ur folkhälsosynpunkt, och gör säkert att vår livslängd kommer att öka ännu mer i framtiden. Dock finns det saker som vi kanske inte alltid förknippar med hälsa, men som ändå är viktigt för vårt välmående. Städning är en sådan sak.

Den som städar mår bättre

En ren miljö är viktig inte bara ur ett estetiskt perspektiv, utan faktiskt också ur hälsosynpunkt. Smuts och bakterier kan leda till sjukdomar, men också till allergier och utslag. Att vi har det rent omkring oss, både hemma och där vi arbetar, är i längden lika viktigt för vårt välmående som träning. Den som regelbundet städar hemma kommer att märka att de mår bättre och känner sig friska. Det är viktigt för de vuxna i hushållet, men allra mest är det viktigt för barnen.

Svårt att hinna med städning i Stockholm

Många stockholmare lever hektiska liv, där det är svårt att hinna med allt som ska göras. Arbetet ligger kanske långt från hemmet, mycket tid går åt till resande oavsett om man har bil eller åker kollektivt. När barnen hämtats från dagis och skola ska man handla, sedan ska det lagas mat. Inte sällan har något av barnen någon fritidsaktivitet på kvällen som man måste ta dem till. Och så där fortsätter det, dag för dag, vecka efter vecka, månad på månad. När sjutton ska man ha tid att städa, är det många som undrar.

Sanningen är den att många stockholmare städar på tok för sällan för att det ska vara nyttigt ur hälsosynpunkt. Många struntar i städningen tills de vet att det ska komma gäster, och då städar man ganska ytligt; dammsuger golven, dammar av lite. Den där viktiga grundstädningen som är så viktig blir liksom aldrig av.

Hjälp med hemstädning

Lösningen för många i Stockholm blir att ta hjälp med städningen. Man tröttnar helt enkelt på att man aldrig hinner göra rent ordentligt och på att bostaden känns smutsig och ofräsch när man kommer hem. Att beställa städning från en städfirma är både enkelt och förhållandevis billigt, och man kan själva välja hur ofta städfirma ska komma och städa. Har man inte barn, eller kanske har väldigt skötsamma barn, så kanske hemstädning varannan eller var tredje vecka räcker, i annat fall kan städning behövas varje vecka.

Städning i Stockholm

Hemstädning betalas månadsvis, och det fungerar som ett abonnemang; du prenumererar på städning tills du inte vill ha tjänsten längre, och då säger du upp den. I en normal hemstädning görs alla synliga ytor rena och lägenheten ser fräsch ut på ytan. För lite grundligare städning, där alla ytor i bostaden, synliga som osynliga, rengörs, kan man ett par gånger om året beställa en storstädning. En storstädning är vad det låter som och är ofta lika noggrann som en flyttstädning.